Expo Februari & Maart 2019 | Hart2art | Janien & Hilco

Gepassioneerde expositie in Kulturhus Giethoorn

Op zondagmiddag 3 februari jl werd expositie van Hart2art geopend onder grote belangstelling, tot verbazing van de exposanten.

Hart2art staat voor 2 mensen die hun hart volgen en dat vertalen in kunst. Hilco Loman fotografeert al vanaf zijn jeugd, waarbij mens en natuur centraal staan. Janien Loman-Esinge schildert sinds 2013, waarbij de foto’s van Hilco een inspiratiebron zijn. Samen exposeren zij in februari & maart in het Kulturhus van Giethoorn in deze gepassioneerde expositie van Hart2art!

Hilco

hilco

Hilco Loman fotografeert al vanaf mijn jeugd. Hilco kocht zijn eerste spiegelreflex camera (een Minolta) toen hij 14 jaar oud was. Zijn vrienden en vrouw weten al niet anders dan dat hij een camera bij hem heeft en altijd langer onderweg is om nog even een plaat te schieten. De camera heeft hem een heel andere kijk op de wereld gegeven. Hij is altijd op zoek naar een mooie plaat en dat zorgt ervoor dat hij meer ziet dan de meeste mensen. Daarbij brengt de camera hem ook in contact met mensen. Mensen zijn vaak nieuwsgierig waarom hij rondloopt met een professionele camera.

Nadat Hilco de Fotovakschool heeft afgerond in 2012 is het helemaal los. Portretten en natuur zijn zijn passies, wat mooi te combineren is met de (verre) reizen die Janien en Hilco maken en tijdens zijn sabbatical jaar (deze is net afgelopen en sinds 1 juli 2018 werkt hij weer). De combinatie met z'n vrouw die de foto’s vaak als inspiratie gebruikt is heerlijk. Ze hopen nog lang elkaar te kunnen versterken en hun hart te mogen volgen.

Janien

janien

Janien woont in Steenwijk, als kind mocht zij graag tekenen en was hier vaak mee bezig. Het tekenen verdween naar de achtergrond nadat ze gestart was met een opleiding in de zorg. In 1989 is zij begonnen te werken in de ouderenzorg tot nu toe. In 2011 is zij gestart met een cursus tekenen bij Karin Kers in Steenwijk om naast het werk ontspanning te zoeken en haar oude liefde voor tekenen weer opnieuw op te pakken.

Zij wilde graag werken met acryl waarmee ze in 2013 is begonnen. Al snel na het eerste zelf gekozen schilderij had ze het gevoel dit is wat ik leuk vindt en hier wil ik meer mee doen.

Na een aantal jaren cursus en workshops bij Karin en andere kunstenaars te hebben gevolgd - waarin een eigen stijl werd ondekt - kan ze nu wel zeggen dat dit een passie is die blijft.

Ondertussen zijn er meerdere schilderijen verkocht en in opdracht gemaakt. Mens en dier zijn vaak het onderwerk van wat zij schildert, daarbij maakt ze vaak gebruik van de foto’s van Hilco.

Samen hebben zij een passie, hart2@art.

Meer informatie is te vinden op Hart2art.

Expo Rieke Walraven-Mast | nog nader te bepalen 2019

Expo Juni & Juli 2019 | Mimi Sistermans