expo logo new

DUO EXPO STEL
OPENING
ZONDAG 02 02 20

In februari en maart stelt het Kulturhus van Giethoorn prachtige werken van vader en dochter Stel ten toon. Ze werken nauw samen, exposeren vaak samen en inspireren elkaar. In deze DUO EXPO STEL zijn hun beide werken krachtig aanwezig en kunt u op zoek gaan naar de verschillen en overeenkomsten in hun spannende en kleurrijke werken. DUO EXPO STEL wordt op zondagmiddag 2 februari om 16.00 uur geopend.

DUO SITEJorien Stel
Paper-Art is een kunstvorm die gebruik maakt van beelden en woorden voor het creëren van een nieuwe compositie en een nieuw verhaal. Jorien haar Paper-Art schilderijen laten zich het beste 'lezen' als werk waarin waarneming, interpretatie en vrije beeldvorming elkaar opzoeken. Haar hedendaagse schilderijen zijn een spannende combinatie van papier uit tijdschriften en acrylverf waarbij figuratie en abstractie elkaar afwisselen. De schilderijen stralen kracht, schoonheid, mysterie en humor uit. Het leuke aan Paper-Art is dat woorden en vormen naadloos in elkaar overvloeien, elkaar versterken of tot denken aanzetten. En zo wordt kijken...beleven!

Herman Stel
Herman Stel is een autodidact waar het om zijn kunstwerken gaat. Hij schildert voornamelijk portretten die door zijn kleurgebruik en de expressie echte blikvangers zijn. Ondanks de kleurrijke en glamour-achtige buitenkant is de boodschap van de kunstenaar ook een oproep om beter te kijken en te beseffen dat achter iedere buitenkant een verhaal schuil gaat. Ieder portret kenmerkt zich door het eigen kleurenpalet en de expressie waardoor deze nooit gaan vervelen. Naast de kleurrijke portretten maakt Herman sinds kort ook stadsgezichten waarbij hij hetzelfde kleurrijke palet hanteert als voor zijn portretten. Deze stijl is nog experimenteel en zal zich naar verwachting nog verder ontwikkelen.