LTO organiseert FILM Veearts Maaike


Ook dit jaar is er wederom een agrarische avond.

Op dinsdag 12 november om 20:00 uur zal de film Veearts Maaike worden vertoond.

De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen (Rotvos, MeesTV) volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af.

Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.

Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

Met een gezellige borrel na afloop.

Deze avond is voor iedereen gratis toegankelijk.

Deze avond is voor iedereen gratis toegankelijk.
Iedereen is van harte welkom, maar vanwege het aantal plaatsen is opgave verplicht :-) https://forms.gle/c1Z6pnrMDoJSRfGE8

Image result for veearts maaike