Opening Expo Atelierroute

Van 19.30 tot 21.30 uur

De Atelierroute Steenwijkerland is een aantrekkelijke jaarlijkse culturele activiteit in de regio Steenwijkerland. Dit jaar wordt deze georganiseerd op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur.

foto atelierroute-kulturhusOp initiatief van Lia Gurowitsch (Kunst Coördinator Kulturhus Giethoorn) is er een samenwerking ontstaan tussen het Kulturhus De Eendracht te Giethoorn en de jaarlijkse Atelierroute Steenwijkerland, een activiteit georganiseerd door KunstKring Steenwijkerland.

Als gevolg hiervan exposeren de deelnemers aan de Atelierroute, die plaats vindt op zaterdag 5 en zondag 6 oktober, ieder met één kunstwerk in het Kulturhus van Giethoorn voor een week. Dit jaar zijn er 33 deelnemers op 28 adressen te bezoeken. Er is een enorme variëteit in kunst te zien, zoals schilderijen, beelden, keramiek, hout glas, sieraden, pastels, aquarellen en textielkunst.

Deze tentoonstelling wordt donderdag 3 oktober om 19.30 uur geopend door Ineke Duine-Rhee in het Kulturhus van Giethoorn.

De expositie is beide Atelierroute dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Lia Gurowitsch

Tijdens de Atelierroute is in het Kulturhus in de foyer Lia Gurowitsch aan het werk. Lia is een eigentijdse primitieve schilderes. Van jongs af aan was het duidelijk dat zij geboren was om te creëren. Handenarbeid en koken waren al heel vroeg favoriete bezigheden van haar. Zij is niet te vangen in een hokje van een bepaalde stijl. Alles wat haar boeit probeert ze weer te geven zoals zij dat ervaart zonder zich te laten remmen door de werkelijkheid. Haar beleving wordt een nieuwe werkelijkheid. Als zij aan het werk is verdwijnt ieder gevoel van tijd en plaats. Zij wordt één met haar schilderij om er na verloop van tijd herboren uit te komen.

NB op de foto Kunst Coördinator Kulturhus Giethoorn Lia Gurowitsch en voorzitter Atelierroute Steenwijkerland werkgroep Daniëlle Broekhuizen

Meer info mbt de Atelierroute en alle deelnemende kunsternaars