Uuskaemerconcert: Ierse singer songwriter Daithi Rua

daitit

Daithi Rua – Iers voor ‘Rode David’ – also known as David Donegan, kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic Rock band ‘Sans Souci’ waarmee hij op Europese Festivals speelde en zelfs op tour ging in het Midden Oosten, samen met Davey Arthur van Furey’s Fame.

Eind jaren ’90 lonkte het vaste land en verruilde Daithi Ierland voor het vaste land van Europa. Als thuisbasis koos hij Gent in België. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan, zoals met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL. 

Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een licht politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor een prachtige avond vol mooie liedjes en fijne verhalen.

http://www.daithirua.com/ 

Kaartverkoop: 10 euro per persoon, inclusief kopje koffie voorafgaand aan de voorstelling en een consumptie in de pauze.
Aan de deur: 12.50 euro per persoon

Zaterdagavond 3 november, aanvang: 20.00 uur