Bluegrass met De Stroatklinkers

-----------------------------------------------------------------------------------------
Helaas helaas ...  maar we hebben veel te weinig kaarten verkocht voor nu zaterdag. Het Kulturhus is dan ook echt genoodzaakt om het evenement te cancelen. Heel jammer voor degene die al kaartjes hadden. U kunt uw kaarten weer inleveren aan de kassa en dan ontvangt u uw geld retour.
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Groots Uuskaemerconcert!
Humor- & energievol optreden met echte Groninger Bluegrass!

Zaterdagavond 3 maart 20.00 uur

Een optreden van de Stroatklinkers staat garant voor een sfeervolle avond met bluegrassmuziek! Vanwege de succesvolle optredens in diverse zalen, kroegen, kerken en theaters komen ze op 3 maart in Kulturhus de Eendracht in Giethoorn. Mis het niet…!!

bluegrass

De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, maar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd. Mede hierdoor en door de Groningstalige teksten, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een "eigen" stijl ontwikkeld. Tijdens live optredens staan er naast de traditionele bluegrass muziek ook folk songs en  o.a. liedjes van Ede Staal op het repertoire.

De groep (bestaande uit Bob, Bert, Adrian, Henk en Harry) heeft tijdens de optredens gekozen voor een opstelling met één centrale microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord en zijn de optredens leuker en levendiger geworden. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit.  Misschien dat het komt mede door deze opstelling, want er is een bepaald soort humor bij het aankondigen van de nummers ontstaan. Er kan dan ook gelachen worden bij een optreden van de Stroatklinkers, maar het belangrijkste blijft de muziek!                                                                              

In het ruim 28 jarig bestaan van de groep zijn er een zestal CD’s uitgebracht: 1. Vlaigende Grunnegers  2. Windkracht Dattien 3. Stroatje Om 4. Knap Stoaltje  5. Klinkloar 6. Vrizze Wind 7. en in 2015 de jubileum dubbel-Cd 25 joar..

Alle informatie over De Stroatklinkers is te vinden op www.stroatklinkers.nl!

  • Zaterdagavond 3 maart
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Kulturhus de Eendracht
  • Giethoorn
  • Kaarten zijn 12.50 euro te koop in de voorverkoop aan de kassa in de foyer van het Kulturhus (aan de deur 's avonds 15.- euro)
  • Openingstijden kassa: 08.00-12.00 en 13.00-17.00 uur
  • Dit is inclusief kopje koffie voorafgaand aan de voorstelling en 1 consumptie