Gieters Filmhuis: LionLOVING

Zondag 10 december | aanvang 11.30 uur

Op zondagmorgen 10 december presenteert het Gieters Filmhus het waargebeurde verhaal over de Indiase jongen Saaro Brierley: Lion. 

Als 5-jarig jongetje komt Saaro per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt en hij spreekt alleen de taal van zijn familie. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en vervolgens geadopteerd door een Australisch echtpaar. Het is het begin van een nieuw leven in Tasmanië: sporten, studeren en volledig geïntegreerd als Aussie. 

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen, die naar Calcutta leiden. Hij denkt het station te herkennen en vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. 

Zondagmorgen 10 november 11.30 uur in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn.

 

Kaartverkoop

U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). 

Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus.

Onder het genot van een drankje en een verse kop soep (samen € 4,-), kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar.