Gieters Filmhuis: LOVING

The Day will come

Zondag 12 november | aanvang 11.30 uur

Op zondagmorgen 12 november presenteert het Gieters Filmhus The Day will come. De gebeurtenissen in dit Deense drama zijn ontleend aan de werkelijkheid en gaat over de treurige lotgevallen van twee broerjtes. In de jaren '60 was er in Denemarken een internaat genaamd Godhavn, waar gewelddadige dingen gebeurden. 

Denemarken, 1967. Op straat zijn er dagelijks demonstraties tegen de oorlog in Vietnam, kranten en tv-zenders berichten over de race om de eerste man op de maan te brengen en in heel Europa komt een nieuwe jeugdcultuur op. Voor de broertjes Elmer en Erik zijn dromen (Elmer wil astronaut worden) over vrijheid en blijheid echter ver weg. Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, stuurt de staat hen naar een jongensinternaat. Aan het hoofd staat de sadistische en rechtlijnige directeur Heck, die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en zelfs met medicijnen. Elmer en Erik zetten dan ook alles op alles om  te overleven en hopen op een dag te kunnen ontsnappen..

 

Zondagmorgen 12 november 11.30 uur in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn.

 

Kaartverkoop

U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). 

Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus.

Onder het genot van een drankje en een verse kop soep (samen € 4,-), kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar.