Gieters Filmhuis: LovingLOVING

Zondag 8 oktober | aanvang 11.30 uur

Op zondagmorgen 8 oktober presenteert het Gieters Filmhus haar eerste film: Loving. Een waargebeurd over Mildred en Richard Loving, een Afro-Amerikaanse vrouw en een blanke man. Op 11 juli 1958, midden in de nacht, worden zij van hun bed gelicht en meegenomen naar het politiebureau. Hun misdaad: ze zijn getrouwd en in de staat Virginia, waar het echtpaar woont, zijn gemengde huwelijken verboden. 

Richard en Mildred trouwden een week eerder in Washington D.C., waar geen wet tegen rassenvermenging bestaat. In de staat Virginia zijn ze echter strafbaar. Bij de lokale rechtbank krijgen ze een jaar gevangenisstraf opgelegd, die ze alleen kunnen ontlopen door huis en familie in Virginia te verlaten.  

filmhus 10 jaarDit jaar bestaat het Gieters Filmhus 10 jaar!
De filmhuiscommissie, bestaande uit Alie Bakker, Thea Wisnieuwski, Mieke Hulshof, Carla van der Veen en Katja Pronk, zijn dan ook maar wat trots op weer een nieuw filmhusprogramma. Voorafgaand aan de bekendmaking van de films wordt er gezamenlijk vele uren gekeken naar en gediscussieerd over de films. En lang niet alle films vinden ze goed genoeg om te presenteren in het Gieters Filmhus. Soms kijken ze wel meer dan twintig films om hun kritische keuze te maken! Maar ook in het seizoen 2017-2018 staan er weer zes toppers op het programma: onder andere The Day will come, Les Suffragettes en Hidden Figures. Het Kulturhus van Giethoorn wil dan ook niet dit 10-jarig bestaan onopgemerkt voorbij laten gaan. De filmhuiscommissie heet u zondagmorgen 8 oktober van harte welkom met een kopje koffie en wat verrassends lekkers daarbij! Komt u ook?

Kaartverkoop

U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). 

Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus.

Onder het genot van een drankje en een verse kop soep (samen € 4,-), kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar.