Expo juni & juli 2017 | Marja Cobissen & Addy Ritsma | Samen Sterk

Marja Cobussen exposeert samen met Addy Ritsema in de maanden juni & juli in het Kulturhus van Giethoorn. Het kleurenpalet dat deze twee kunstschilders gebruiken ligt in elkaars verlengde en zo is er de prachtige expositie ‘samen sterk’ ontstaan. Op zaterdagmiddag 3 juni wordt om 16.00 uur de expositie geopend.   schilderij Addy Ritsema

De twee kunstschilders werken al vele jaren aan het perfectioneren van hun manier van werken. In de resultaten is dit duidelijk terug te zien en gesteld kan worden dat de werken van hoog niveau zijn. Om vanuit verschillende invalshoeken te kunnen werken en niet stil te blijven staan in de tijd, volgen zij al vele jaren schildercursussen. In eerste instantie bij de Vrije Universiteit (VUSO) te Steenwijk, waar zij elkaar ontmoet hebben en daarna bij atelier “Mon Amie” van Ammie Elling in Giethoorn.

Addy kwam na creatieve omzwervingen zoals o.a. collages maken, creatief stoffen verwerken en fotografie bij “schilderen” terecht, wat een geheel nieuwe uitdaging voor haar was. Bij de VUSO ontstond het eerste schilderij en er volgden er meer. Daarna schilderen bij Ammie Elling. De kleine doekjes werden langzamerhand wat groter en het plezier erin ook. Het is duidelijk in haar werk te zien dat zij zich vrijer ging voelen en meer ging uitproberen. Zo is het verwerken van andere materialen iets waar zij veel plezier aan beleeft. Met het gebruik van gaas en zand ontstaan er verrassende resultaten op het doek.schilderij Marja Cobussen

Marja is via cursussen als portrettekenen, aquarelleren en linoleumsneden, bij schilderen met acrylverf terecht gekomen. Ook bij haar is in haar werk te zien dat de vele jaren van opleiding zich vertaald hebben in vele schilderijen vanuit diverse invalshoeken.

Zowel Marja als Addy maken onderdeel uit van kunstschildersgroep “Anders dan Zwart/ Wit”.

De expositie 'samen sterk' is te bezichtigen vanaf 3 juni tot en met 3 augustus in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn.

Expo augustus & september 2017 | Riek Buscher

Opening 6 augustus | Expositie ‘een vleugje passie’

Op zondag 6 augustus wordt in het Kulturhus van Giethoorn de gepassioneerde expositie van Riek Busscher-Elling geopend. De creativiteit van Riek en haar fantasie dompelen je onder in een heerlijke ervaring. De passie spat er van af. Met haar gewaagd kleurgebruik, wordt de kijker bijzonder verrast.

websiteRiek Busscher-Elling  is geboren 8 maart 1950 en heeft dus haar pensioen gerechtigde leeftijd bereikt. Dat zou je absoluut niet zeggen als je met haar in gesprek bent over haar werk en haar kunstbeleven. Ze spreekt gepassioneerd over haar werk én straalt uit dat het leven voor haar pas aan het begin staat.

Dat is lang niet altijd zo geweest. Ze vertelt dat ze uit een diep dal is gekeerd, maar toen voor haar de zon weer begon te schijnen, nam ze een rigoreus besluit.

En dat is in haar werken te zien. De doeken uit haar moeilijke periode, zijn vaak donker en somber. De herboren Riek liet alle somberheid verdwijnen door er overheen te schilderen. Dat is op sommige doeken nog wel zichtbaar, maar wat er echt onder zit, krijgen we niet te zien. Schilderen geeft haar weer nieuwe energie en doet haar verlangen naar wat de toekomst te bieden heeft.

Creativiteit heeft altijd in Riek gezeten. In het verleden ontwierp ze een eigen kindermode lijn. Haar tuin ontwierp ze zelf en voerde dat ook grotendeels zelf uit. En het zit in de familie: haar zuster is een succesvol schilderes.

Riek staat positief in het leven en laat zich inspireren tot een eigen werkelijkheid vol kleur en passie. Haar inspiratie doet ze op in de natuur en het observeren van mensen. Haar werken resulteren in de prachtige expositie ‘een vleugje passie’, die in de maanden augustus & september te bewonderen is in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn.

Expo oktober & november 2017 | Arne Heldoorn

Expo december 2017 & januari 2018 | Adriana Mast