Gieters Filmhuis: LovingLOVING

Zondag 8 oktober | aanvang 11.30 uur

Op zondagmorgen 8 oktober presenteert het Gieters Filmhus haar eerste film: Loving. Een waargebeurd over Mildred en Richard Loving, een Afro-Amerikaanse vrouw en een blanke man. Op 11 juli 1958, midden in de nacht, worden zij van hun bed gelicht en meegenomen naar het politiebureau. Hun misdaad: ze zijn getrouwd en in de staat Virginia, waar het echtpaar woont, zijn gemengde huwelijken verboden. 

Richard en Mildred trouwden een week eerder in Washington D.C., waar geen wet tegen rassenvermenging bestaat. In de staat Virginia zijn ze echter strafbaar. Bij de lokale rechtbank krijgen ze een jaar gevangenisstraf opgelegd, die ze alleen kunnen ontlopen door huis en familie in Virginia te verlaten.  

Kaartverkoop

U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). 

Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus.

Onder het genot van een drankje en een verse kop soep (samen € 4,-), kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar.